8,1432
454,04
1.375,91
Fransa’nın başkenti Paris’te dün gece çadırlarından yaka paça çıkarılarak dışarı atılan sığınmacılara yönelik polis şiddetine karşı protesto gösterisi düzenlendi.
Fransa’nın başkenti Paris‘te dün gece polis, Republique Meydanı’nda çadır kuran çoğunluğu Afgan, 500’e yakın sığınmacıyı yaka paça dışarı atmış biber gazıyla müdahalede bulunmuştu.
İçişleri Bakanlığı, Alanda görüntü çeken gazetecilere de şiddet uygulayan polis ve jandarmanın görüntülerinin gündem olmasının ardından polisler hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu.
Birçok gazeteci, aktivist ve siyasetçi de sığınmacılara desteklerini ifade ederek polis şiddetini kınamıştı.
Cumhurbaşkanı Putin ile telefonda görüştü
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.